ΕΙΔΗΣΕΙΣ

H σειρά κρασιών χωρίς θειώδη της Μπουτάρη ξεκινά με την εσοδεία του 2019

  23/06/2020

 Το πείραμα αρκετών ετών πέτυχε και μια νέα σειρά έξι κρασιών της Μπουτάρη είναι γεγονός: τα Boutari SO2Free, δηλαδή κρασιά χωρίς θειώδη, που εναρμονίζουν την εταιρεία με τη σύγχρονη τάση για κρασιά ηπιότερων πρακτικών παραγωγής.

boutari_so1.jpgTέρμα πια οι χαρακτηρισμοί «πειραματικός οίνος», «οίνος πειραματικής οινοποίησης» κ.λπ. που χρησιμοποιούνταν εδώ και χρόνια για κάποια κρασιά της εταιρείας Μπουτάρη.

Τα κρασιά αυτά, χωρίς θειώδες, κυκλοφορούν πλέον επίσημα ως ανεξάρτητη σειρά έξι ετικετών με το όνομα «Οίνοι Χωρίς Θειώδη Μπουτάρη» και ανταποκρίνονται στη νέα τάση της αγοράς για κρασιά με λιγότερες οινολογικές παρεμβάσεις.

Πρόκειται για τρία λευκά μονοποικιλιακά κρασιά από μοσχοφίλερο, ροδίτη και σαββατιανό, όλα από την εξαιρετική εσοδεία 2019 και τρία μονοποικιλιακά ερυθρά, από αγιωργίτικο, ξινόμαυρο (επίσης του 2019) και σιρά (του 2018). Σύμφωνα με την εταιρεία Μπουτάρη, «η οινοποίηση χωρίς προσθήκη θειωδών έχει σκοπό την παραγωγή οίνων με προσωπικότητα και χαρακτήρα, οι οποίοι σέβονται και αντανακλούν το οικοσύστημα από το οποίο προέρχονται». Επισημαίνεται, βέβαια, πως οι εν λόγω οίνοι, ως πιο ευαίσθητοι, απαιτούν περισσότερη φροντίδα σε ό,τι αφορά τις συνθήκες διατήρησής τους.