ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ραντεβού το Σεπτέμβρη με το Fabrica de Vino αλλού

  21/08/2020

FdV_Fokionos.jpgΑνήσυχα ήταν πάντα τα καλοκαίρια του εννιάχρονου, αισίως, Fabrica de Vino, αφού κατά καιρούς το είδαμε σε διάφορα μέρη διαφορετικών στυλ. Τώρα, όμως, αλλάζει το μόνιμο, χειμωνιάτικο τόπο του, κάτι που δεν είχε κάνει ποτέ έως τώρα, όντας πάντα στις αρχές της Εμ. Μπενάκη, ανάμεσα στη Σταδίου και στην Πανεπιστημίου.

Μεταφέρεται, έτσι, σε έναν ιστορικό δρόμο της Αθήνας, τη Φωκίωνος Νέγρη, που βρίσκεται σαφώς σε ανοδική τροχιά, όπως εν γένει και η Κυψέλη, αυτή σίγουρα με ξεχωριστό, δικό της τρόπο. Ήταν, άλλωστε, αμφότερες, άκρως αριστοκρατικές στην παλιά Αθήνα. Πολλοί ήταν, μάλιστα, οι χώροι εστίασης στη Φωκίωνος Νέγρη που χάρηκαν φοβερές δόξες, διασημότητες κ.λπ., όπως η θρυλική Quinta, με Ωνάση, Καρέζη, Βουγιουκλάκη, μέχρι και Ομάρ Σαρίφ και Λούτσιο Ντάλα, που βρέθηκε, όπως πολλοί άλλοι διάσημοι και επί σκηνής της. Στην όμορφη, λοιπόν, αυτή οδό, που αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο καλτ πεζόδρομους της Αθήνας, στήνεται αυτήν την περίοδο το ολοκαίνουριο Fabrica de Vino.

Fabrica_de_vino.jpg

Πιο συγκεκριμένα, στον αριθμό 57 της Φωκίωνος Νέγρη, στα αριστερά όπως ανεβαίνουμε από την Πατησίων και πιο κοντά στην Πλατεία Κυψέλης απ’ ό,τι στην αθηναϊκή αυτή αρτηρία, το νέο Fabrica de Vino βρίσκεται υπό κατασκευή. «Περί τα μέσα Σεπτεμβρίου ανοίγουμε», είπε στο Save Vintage 2019 ο Νεκτάριος Κεφαλάς, εμπνευστής του εν λόγω χώρου, που πλέον θα γίνει all day και για καφέ κ.λπ. από το πρωί.

FabricaDeVino.jpgΩστόσο, «αποκλείεται να μην φτάσουμε τις 400 ετικέτες οίνων. Το κρασί – κρασί...», διευκρινίζει ο κ. Κεφαλάς. Φυσικά, ούτε το φαγητό θα λείπει, μάλλον στο γνωστό στυλ που καθιέρωσε το Fabrica de Vino ως wine bar και όχι wine restaurant, προσαρμοσμένο, βέβαια, στις απαιτήσεις ενός all  day χώρου.

Εκ πρώτης όψεως και αν κρίνουμε από την εικόνα του γιαπιού, υπόσχεται πως το νέο Fabrica de Vino θα είναι προσεγμένο και ευχάριστο.  Προς το παρόν, ας παραμείνουμε σε αναμονή των εγκαινίων του.