ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οινική ποδηλασία αυτό το Σάββατο

  08/10/2020

LessIsMore.jpg

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 το Cycling4Wine πραγματοποιεί νέα ποδηλατική βόλτα, την πρώτη μετά την έναρξη της πανδημίας. Με λιγότερους συμμετέχοντες και λαμβάνοντας όλα τα αντι-Covid μέτρα, η βόλτα αφορά επιλεγμένες διαδρομές σε Κορινθία και Αργολίδα με κατάληξη στο Κτήμα Σκούρα.

«Η κρίση είναι πάντα ευκαιρία για αναδιαρθρώσεις· την εν λόγω διαδρομή την είχα πάντα στο μυαλό μου αλλά θεωρούσα αδύνατον να ενταχθεί στους ποδηλατικούς μας γύρους, λόγω μεγέθους και υψομέτρων. Τη δοκίμασα όμως πέρσι με ένα μικρό γκρουπ Καναδών και ήταν τζάμι», λέει ο υπεύθυνος του Cycling4Wine και συντάκτης του Save Vintage 2019, Θέμος Νικολετόπουλος.

Η βόλτα μετρά 43 χλμ και λόγω πανδημίας μπορούν να συμμετέχουν μόνο 20 ποδήλατα (25 άτομα), σε πούλμαν για 54 επιβάτες. Το γεύμα θα φιλοξενηθεί στο Κτήμα Σκούρα που έχει τους κατάλληλους χώρους να υποστηρίξει και από υγειονομικής άποψης την εκδήλωση.

Πιο αναλυτικά, η διαδρομή αφορά τις εξής κοινότητες της Κορινθίας και της Αργολίδας: Καστράκι – Δάφνη – Νεμέα – Πετρί – Αηδόνια – Γαλατά – Λεόντιο – (στάση για ανασυγκρότηση στο Οινοποιείο Όψιμος) – Γυμνό και Στέρνα, με κατάληξη στο Κτήμα Σκούρα. Οι ανηφόρες είναι σχετικά λίγες, αρχικά στο κομμάτι Αηδόνια-Γαλατάς και μετά στο Γυμνό, όπου οι κλίσεις δεν είναι μεγάλες αλλά παρατεταμένες. Αποζημίωση είναι οι δύο υπέροχες κατηφόρες, η πρώτη (χωρίς προηγούμενη ανηφόρα αφού μέχρι εκεί ανεβάζει το πούλμαν!), από Καστράκι έως Νεμέα και, βέβαια, αυτή μετά τις ανηφόρες του Γυμνού.

Στο Κτήμα Σκούρα με θέα τον αργολικό κάμπο, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην υπόγεια κάβα με τα 1.000 βαρέλια και γευστική δοκιμή τεσσάρων κορυφαίων κρασιών του κτήματος: Salto 2019, Viognier Σκούρα 2019, Peplo 2019 και Grande Cuvée 2016. Θα ακολουθήσει γεύμα σχεδιασμένο για πεινασμένους και διψασμένους ποδηλάτες, που θα συνοδέψουν τα κρασιά Portes (μοσχοφίλερο) και Νεμέα Σκούρα.

Πληροφορίες και κόστος συμμετοχής: Θέμος Νικολετόπουλος, 697 655 6525 & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..