ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα οινική ποδηλασία εντός Οκτωβρίου

  16/10/2020

Less-is-More.jpg

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου το Cycling4Wine πραγματοποιεί νέα ποδηλατική βόλτα στη Νεμέα. Με λιγότερους συμμετέχοντες και λαμβάνοντας όλα τα αντι-Covid μέτρα, η βόλτα θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στο τιμώμενο οινοποιείο, Κτήμα Γκόφα.

Η δεύτερη διοργάνωση ποδηλασίας του Cycling4Wine σε αμπελώνες και οινοποιεία, με όνομα «Less is more», θα λάβει χώρα εν μέσω του φετινού, σχεδόν αλσατικού φθινοπώρου, που επέτρεψε άλλον ένα εξαιρετικό τρύγο σε όλη την επικράτεια.

Με αφορμή τους περιορισμούς της Covid-19, που επιτρέπουν μόνο ολιγομελείς συναθροίσεις και αυτές με μεγάλες προφυλάξεις αποκλείονται προς το παρόν πρότερες, πολυπληθείς διοργανώσεις του Cycling4Wine, οι οποίες θα επιστρέψουν, φυσικά, μόνο κατόπιν της ολικής σχεδόν νίκης του ανθρώπου έναντι του κορωνοϊού.

Τιμώμενο οινοποιείο είναι το Κτήμα Γκόφα, όπου και η εκκίνηση και ο τερματισμός, η γευσιγνωσία κρασιών και το ειδικά σχεδιασμένο γεύμα για πεινασμένους και εκλεκτικούς ποδηλάτες, σε ειδυλλιακό τοπίο: κάτω από τα πλατάνια στις όχθες του ποταμού Ασωπού, στον αμπελώνα του κτήματος (με όλες τις απαραίτητες υγειονομικές προφυλάξεις).

Πρόκειται για 45 χλμ. μέχρι και σε 530μ. υψόμετρο που διασχίζουν τη Νεμέα, τον αμπελώνα της αρχαίας Νεμέας και φτάνουν Λεόντιο για ξεκούραση στα φυτώρια Μπακασιέτα. Εκεί, ο Κώστας Μπακασιέτας θα εξηγήσει γιατί κάθε μεγάλο κρασί φτιάχνεται στο αμπέλι. Στη συνέχεια της διαδρομής και μετά από στάση στο Κτήμα Ράπτη για ανεφοδιασμό, η βόλτα θα ολοκληρωθεί μέσω του αμπελώνα του Γαλατά, από Αηδόνια, Πετρί και επιστροφή στο Κτήμα Γκόφα.

Δεκτοί γίνονται και μη ποδηλάτες που θα εγγραφούν εγκαίρως, αρκεί να αγαπούν το κρασί όσο και οι οινόφιλοι-ποδηλάτες που συμμετέχουν στις διοργανώσεις του Cycling4Wine.

Λεπτομέρειες στο www.cyclingforwine.gr, πληροφορίες και κόστος συμμετοχής: Θέμος Νικολετόπουλος, 697 655 6525 & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..