ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2021

  30/08/2021

MegalesMeresNemeas_Cover.jpgΜεγάλες Μέρες καλούνται να βιώσουν για άλλη μια χρονιά, στην Κορινθία, οι φίλοι του κρασιού, με τις «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας» να έχουν ανακοινωθεί για τις 3 με 5 Σεπτεμβρίου. Εκτός από τα κρασιά της Νεμέας, οι εκδηλώσεις φέτος αφορούν και τη γαστρονομία, με δρώμενα γύρω από την αρμονία στη γεύση.

 

Ανοιχτή πρόσκληση γευσιγνωσίας προς τους οινόφιλους απευθύνει ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας, εστιάζοντας στο Σαββατοκύριακο 4 και 5 Σεπτεμβρίου. Το θέμα φέτος είναι «Οίνος και Τοπική Γαστρονομία», όπου σεφ εστιατορίων της ευρύτερης περιοχής θα δημιουργήσουν εδέσματα χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες στην ανοιχτή κουζίνα που στήνεται ειδικά για την περίπτωση στον εξωτερικό χώρο του Συνδέσμου, στη Νεμέα*. Τραπεζάκια και καρέκλες στον πεζόδρομο θα επιτρέπουν ολιγόωρη παραμονή στους επισκέπτες, που θα συνδυάζουν τα προς δοκιμή φαγητά με ένα ποτήρι κρασί, το οποίο θα επιλέγουν στον εσωτερικό χώρο, στο εκθετήριο οίνων του Συνδέσμου, ώστε να περιοριστεί η ταυτόχρονη παρουσία ατόμων στον κλειστό χώρο το πολύ στα οκτώ.

 

Έτσι, με συνεχόμενη ροή θα πραγματοποιούνται θεματικές γευσιγνωσίες κρασιών και ο συνδυασμός τους με φαγητά, με στόχο να παρουσιαστεί όλος ο αμπελοοινικός πλούτος της περιοχής. Πρωταγωνιστής θα είναι φυσικά η ποικιλία-βασιλιάς της Νεμέας, το αγιωργίτικο, τόσο σε σόλο παράσταση στους οίνους ΠΟΠ Νεμέα, όσο και σε συνδυασμό με άλλες ποικιλίες, σε οίνους Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης. Ενδιαφέρον θα έχουν, επίσης, τα πολυάριθμα ροζέ κρασιά της περιοχής, η ποικιλία ασύρτικο όπως αυτή εκφράζεται στην Κορινθία, αλλά και άλλα λευκά κρασιά, που όλα τα οινοποιεία διαθέτουν συμπληρωματικά.

 

Η έναρξη των εκδηλώσεων για τις Μεγάλες Μέρες της Νεμέας, που για πρώτη φορά διοργανώθηκαν το 2005, θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Νεμέας, την Παρασκευή 3/9/2021, στις 20:30. Μετά το χαιρετισμό του Δημάρχου Κωνσταντίνου Φρούσιου, θα γίνουν τρεις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις που αφορούν κυρίως επαγγελματίες του κλάδου. Τα θέματά τους είναι τα εξής: «Γαστρονομία και κρασί από τη γαστρονομική κοινότητα Νεμέας» (Γιώργος Πίττας, 20:45), «Ερευνητικό πρόγραμμα Νεμέας» (Σάκης Καλύβας, 21:00) και «Παρουσίαση νέου φακέλου ΠΟΠ Νεμέα και σήματος ποιότητας» (21:15).

 

*Δερβενακίων 30, Νεμέα, 274 602 2487, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

MegalesMeresNemeas_OldLogo.jpgΛογότυπο της εκδήλωσης από παλαιότερη χρονιά