ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα ενδιαφέρον και πρωτότυπο πρόγραμμα κατάρτισης ανακοίνωσε πρόσφατα η ΚΕΟΣΟΕ, ο φορέας που εκπροσωπεί τους οινοποιητικούς συνεταιρισμούς της χώρας.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Άργησε φέτος η Άνοιξη των Ροζέ ή, αλλιώς, η εκδήλωση «Rosé Grand Tasting». Διοργανώνεται για 2η φορά στη Θεσσαλονίκη (Δευτέρα 06/07) και αφορά σχεδόν αποκλειστικά την εσοδεία 2019. Ευχόμαστε να ανοίξει το μετά Covid δρόμο για όλες τις αντίστοιχες εκδηλώσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Του Ντίνου Στεργίδη

Ευεργετικά για την αγορά οίνου κρίνονται από τους φορείς του κλάδου τα πρόσφατα μέτρα που έλαβε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εν όψει του φετινού τρύγου εξαιτίας της πανδημίας.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ως προϊόντα κατάλληλα για διατροφή vegan πιστοποιήθηκαν τα κρασιά Λευκός, Ροζέ και Ερυθρός της σειράς Στροφιλιά, από το διεθνή οργανισμό V-Label με έδρα την Ελβετία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Ο τρύγος 2019 προκάλεσε πληθώρα συναισθημάτων, όπως κάθε τρύγος άλλωστε. Ωστόσο, οι αγωνίες της συγκομιδής, των βροχοπτώσεων, της ξηρασίας, της υγείας των σταφυλιών, της ωρίμασης, των ζυμώσεων και των εκχυλίσεων ξεχάστηκαν μόλις δοκιμάσαμε τα πρώτα αποτελέσματα του Peplo», λένε οι Γιώργος και Δημήτρης Σκούρας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι εισαγωγές οίνων στις ΗΠΑ σημειώνουν σημαντική πτώση λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, το καλό νέο είναι ότι η κατανάλωση κρασιού στην Αμερική δεν μειώθηκε, προμηνύοντας ενδεχομένως θετική πορεία για το ελληνικό κρασί για μετά την πανδημία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 Με κάθε απαραίτητο μέτρο κατόπιν καραντίνας, επανήλθε σε λειτουργία ένα από τα πλέον ολοκληρωμένα μουσεία οίνου της Ελλάδας. Ανάμεσα σε άλλα, περιλαμβάνει μια μοναδική συλλογή με ανοιχτήρια, από τις καλύτερες του κόσμου, που καθιστά το μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου μοναδικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέο ροζέ κρασί από τη Στροφιλιά: το «Οδίτης», φυσικά εσοδείας 2019. «Οδίτης», από το «οδός», είναι ο οδοιπόρος. Αυτός που έρχεται από κάπου και κάπου πηγαίνει. Όχι ο περαστικός από τη ζωή, αλλά αυτός που έχει συνείδηση της αποστολής του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το πείραμα αρκετών ετών πέτυχε και μια νέα σειρά έξι κρασιών της Μπουτάρη είναι γεγονός: τα Boutari SO2Free, δηλαδή κρασιά χωρίς θειώδη, που εναρμονίζουν την εταιρεία με τη σύγχρονη τάση για κρασιά ηπιότερων πρακτικών παραγωγής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα νέο ροζέ κρασί, αποκλειστικά από την ποικιλία τσαπουρνάκος και μόνο σε φιάλες magnum, κυκλοφόρησε από το Κτήμα Βογιατζή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ