ΑΠΟΨΕΙΣ

Σώστε την εσοδεία του 2019!

  17/06/2020

SiteColor.jpg

Του Ντίνου Στεργίδη

Σε όλο το βόρειο ημισφαίριο οι μήνες Μάρτιος και Απρίλιος είναι εκείνοι κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσιάζεται στους επαγγελματίες του κρασιού η εκάστοτε νέα εσοδεία κάθε χώρας. Φέτος, όμως, η πανδημία αναστάτωσε την οινική ατζέντα σε παγκόσμια κλίμακα ακυρώνοντας πάμπολλες σημαντικές εκδηλώσεις. Ο νέος και ύπουλος κορωνοϊός χτύπησε το κρασί τη χειρότερη δυνατόν στιγμή, με τις δεξαμενές των οινοποιείων γεμάτες και τους χονδρεμπόρους έτοιμους να προβούν σε παραγγελίες για τη μεγάλη αγορά του καλοκαιριού ―παραγγελίες που δεν έγιναν ποτέ.  

Ένα από τα μεγάλα θύματα του κορωνοϊού είναι η εξαιρετικής ποιότητας εσοδεία του 2019. Πολλοί από τους πιο γνωστούς οινοποιούς της Ελλάδας εκτιμούν πως είναι η καλύτερη της τελευταίας 20ετίας. Τα κρασιά του 2019 είναι πλούσια, νόστιμα, τραγανά και ισορροπημένα ―τα επίθετα δεν λείπουν για να τα περιγράψει κάποιος. Μάλιστα πολλά από αυτά είναι κρασιά θα μπορέσουν να παλαιώσουν για πολλές δεκαετίες (σε ιδανικές, φυσικά, συνθήκες).

Όλοι οι επαγγελματίες του κρασιού συμφωνούν πως θα είναι μεγάλο κρίμα μία τόσο καλή εσοδεία να περάσει απαρατήρητη. Η ιστοσελίδα www.SaveVintage2019.gr φιλοδοξεί να σας πείσει να ανακαλύψετε τα κρασιά της εσοδείας αυτής και να τα χαρείτε όπως τους αξίζουν (και όπως σας αξίζει!).  

Πιείτε κρασιά εσοδείας 2019 για να τα σώσετε, αλλά και σώστε τα στην κάβα σας για το μέλλον και δεν θα σας απογοητεύσουν!