ΑΠΟΨΕΙΣ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε μία επιστολή από τον Γιώργο Παπαπαναγιώτου, έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην προβολή του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό, αρχικά με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) και στη συνέχεια με τον φορέα Enterprise Greece.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

του Δημήτρη Kούμανη

Μετά το πρώτο ταξίδι του κατόπιν καραντίνας, ο Δημήτρης Κούμανης μοιράζεται εικόνες, σκέψεις και προβληματισμούς στην εποχή της πανδημίας, γενικώς και… οινικώς. Προτρέπει, εντέλει, «να πάρουμε τις ζωές μας πίσω». Να αντισταθούμε στη μετάλλαξη της ζωής, αλλά και της ευζωίας. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Του Ντίνου Στεργίδη

Στη γλώσσα του κρασιού όταν λέμε «εσοδεία», εννοούμε πολλά πράγματα, μεταξύ των οποίων την ποσότητα, την ποιότητα και τις δυνατότητες παλαίωσης ενός οίνου.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Του Γιάννη Καρακάση MW

Υπάρχουν και θετικές πλευρές και επιδράσεις στην οινική βιομηχανία μας από την Covid-19. Μία από αυτές είναι το αποτύπωμα που μπορεί να αφήσει στις καταναλωτικές μας συνήθειες για τα λευκά κρασιά.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένας από τους πλέον ζεστούς λόγους που χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε Δελτίο Τρύγου, που κατά κανόνα, ίσως και κατ’ ανάγκη, παραμένουν πάντα τυπικά, είναι αυτός της Στέλλας Χατζηδάκη, κόρης του αείμνηστου Χαρίδημου Χατζηδάκη, πρωτοπόρου οινοποιού στη Σαντορίνη. Αξίζει να παρατεθεί ατόφιος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Του Ντίνου Στεργίδη

Σε όλο το βόρειο ημισφαίριο τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο παρουσιάζεται στους επαγγελματίες του κρασιού η εκάστοτε νέα εσοδεία κάθε χώρας. Φέτος, όμως, η πανδημία αναστάτωσε την οινική ατζέντα σε παγκόσμια κλίμακα ακυρώνοντας πάμπολλες σημαντικές εκδηλώσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ