ΠΟΡΤΡΕΤΑ

Η Άννα Άγα είναι οινολόγος. Μετρώντας 19 τρύγους, έχει ασχοληθεί κατά κύριο λόγο με την παραγωγή κρασιού, τον ποιοτικό έλεγχο και τα συστήματα διαπίστευσης ποιότητας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ασχολείται, όμως συστηματικά και με το χώρο του οινικού digital marketing.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

στον Ντίνο Στεργίδη

Tεράστια είναι η αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων, λέει ο Μιχάλης Πικούνης, που εντοπίζει ταυτόχρονα μία αναντιστοιχία μεταξύ της παγκόσμιας τάσης προς το digital marketing και την κολλημένη στο «χαρτί» νοοτροπία των οινοπαραγωγών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

στον Ντίνο Στεργίδη

«Αν δεν θα το αγοράζαμε οι ίδιοι, δεν θα διατίθεται στο botilia.gr», λένε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα botilia.gr, που εμπορεύεται επιλεγμένους οίνους. Τι λένε, όμως, για την ελληνική αγορά κρασιού εν μέσω πανδημίας; Πώς πάει, τι άλλαξε, τι πρέπει να γίνει και τι αναμένεται;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γεννήθηκε εν μέσω Halloween, μια εξαιρετική για το κρασί χρονιά (1982). Δεν είναι οινοποιός, αλλά τα οικογενειακά αμπέλια της έχουν ρίζες από το 1846. Σπούδασε, όμως, οινολογία και τώρα κάνει το διδακτορικό της. Έχει εργαστεί ως οινολόγος, αλλά προς το παρόν εργάζεται, κυρίως, ως οινοχόος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Μαρία Κατσούλη είναι οινοχόος, οινογράφος, εκπαιδεύτρια, σύμβουλος εστίασης και πιστοποιημένη γευσιγνώστρια ελαιόλαδου – Profesional Olive Oil Sommelier (2010). Επαγγελματίας στο κρασί από το 1989, το 1995 εισήγαγε και καθιέρωσε το επάγγελμα του οινοχόου ως η πρώτη οινοχόος στην Ελλάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

στον Αργύρη Καλλιανιώτη

Πανδημία και Μικροί Έλληνες Οινοποιοί: τι πρωτοβουλίες παίρνουν, πώς τα βγάζουν πέρα, τα έκτακτα μέτρα, τι ζητούν και για τι παραπονιούνται; Ο Θάνος Ντούγκος, Προέδρος του ΣΜΟΕ, απαντά σε όλα και σχολιάζει τα κρασιά του 2019 και τον τρύγο 2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Παρασκευάς Κορδοπάτης είναι οικονομολόγος. Από το 1997 έως σήμερα είναι ο γενικός διευθυντής της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), στην οποια προηγουμένως ήταν Διευθυντής Οικονομικών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

στον Ντίνο Στεργίδη

Οινοχοΐα και οινοχόοι υπό τις συνέπειες της πανδημίας και όχι μόνο, μέσα από το βλέμμα του Ανδρέα Ματθίδη, Προέδρου της ΠΕΝΟ, ο οποίος σχολιάζει την εσοδεία του 2019, το θέμα «εσοδεία» εν γένει, αλλά και το ελληνικό κρασί σήμερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Πανδώρα Χωκ είναι νέα οινοχόος, γεννημένη στην Αγγλία. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Μεγάλωσε στην Ελλάδα και στη συνέχεια επέστρεψε στη γενέτειρά της για «σπουδές», όπου έχασε το χρόνο της με τους καλύτερους δυνατούς τρόπους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Κώστας Προβατάς έχει σπουδάσει χημεία με κατεύθυνση τα τρόφιμα και ποτά. Το κρασί τον κέρδισε από την πρώτη επαγγελματική επαφή, το 2011.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW κατέχει τον τίτλο του Master of Wine, από την ηλικία των 32 ετών, όντας ο πρώτος Έλληνας που κατακτά τον τίτλο και ο πρώτος Master of Wine της Νότιας Ευρώπης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος είναι ο κύριος κριτικός εστιατορίων του Αθηνοράματος για περισσότερα από 25 χρόνια. Ταυτόχρονα είναι οινοκριτικός και δοκιμαστής αποσταγμάτων.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ραδιόφωνο, τηλεόραση, περιοδικά, εφημερίδες και διαδίκτυο καλύπτει η θητεία της Νίκης Μηταρέα στο χώρο της ενημέρωσης. Από τις Κοινωνικές Επιστήμες στη δημοσιογραφία και στις στήλες γεύσης και οίνου, στη μακρόχρονη πορεία της έχει συνεργαστεί με μεγάλο αριθμό μέσων κάθε μορφής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Μαρία Νέτσικα είναι χημικός-οινολόγος, δημοσιογράφος οίνου και συγγραφέας και δραστηριοποιείται σε ποικίλους τομείς του οινικού κλάδου. Με βαθιά γνώση και πρωτοποριακή προσέγγιση του αντικειμένου «κρασί και γαστρονομία», δημιούργησε την εταιρεία οινικής επικοινωνίας, προβολής και προώθησης Wine Plus.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Αργύρης Τσακίρης είναι σήμερα καθηγητής στο Τμήμα «Επιστημών Αμπέλου Οίνου και Ποτών» στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και ένας από τους πολυγραφέστερους έλληνες συγγραφείς βιβλίων οίνου, με τελευταίο το «Οινεμπόριο, ο κανόνας του παιχνιδιού και η στρατηγική της αράχνης».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ