ΠΟΡΤΡΕΤΑ

Άννα Άγα

  13/11/2020

AnnaAga.jpgΗ Άννα Άγα είναι οινολόγος. Μετρώντας 19 τρύγους, έχει ασχοληθεί κατά κύριο λόγο με την παραγωγή κρασιού, τον ποιοτικό έλεγχο και τα συστήματα διαπίστευσης ποιότητας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ασχολείται, όμως συστηματικά και με το χώρο του οινικού digital marketing.

Οινολογία σπούδασε στο ΤΕΙ Αθηνών (νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) και ως οινολόγος εργάστηκε σε οινοποιεία διαφόρων περιοχών της Ελλάδας (Αττική, Πελοπόννησο, Κέρκυρα, Κρήτη), καθώς και στη Γαλλία (Loire). Τα οινοποιεία αυτά εκπροσώπησε και σε εκθέσεις, σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ ασχολήθηκε και ως υπεύθυνη υποδοχής επισκεπτών και διοργάνωσης ξεναγήσεων και γευσιγνωσιών.

Δραπετεύοντας από τα οινοποιεία, αλλά αναπολώντας πάντα με την ίδια λαχτάρα τις στιγμές του τρύγου στον αμπελώνα και στο οινοποιείο, εργάστηκε στην εταιρεία Vinetum, συμμετέχοντας στην ομάδα παραγωγής και ανάρτησης περιεχομένου για διάφορους ιστότοπους μεταξύ των οποίων και του New Wines of Greece. Για αρκετά χρόνια είχε τη διαχείριση των κοινωνικών δικτύων των Wines of Greece (εταιρεία Mindworks Interactive), μέσω της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου. Επίσης, συνεργάστηκε και με τη σχολή οινογνωσίας WSPC, ως Syllabus & Diploma Coordinator. Σήμερα εργάζεται και πάλι στην εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, ως Communication Manager.

Έχει συμμετάσχει ως κριτής σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς οίνου, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αθεράπευτη περίπτωση ανθρώπου που θέλει να γνωρίσει «τα πάντα» γύρω από το κρασί, το οποίο αγαπά τόσο βαθιά, εύχεται στα επόμενα χρόνια να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερη εμπειρία σε όλους τους οινικούς τομείς, να ταξιδέψει σε πολλές ακόμα  χώρες και να εμπλουτίσει τις γνώσεις της.