ΠΟΡΤΡΕΤΑ

στον Αργύρη Καλλιανιώτη

Πανδημία και Μικροί Έλληνες Οινοποιοί: τι πρωτοβουλίες παίρνουν, πώς τα βγάζουν πέρα, τα έκτακτα μέτρα, τι ζητούν και για τι παραπονιούνται; Ο Θάνος Ντούγκος, Προέδρος του ΣΜΟΕ, απαντά σε όλα και σχολιάζει τα κρασιά του 2019 και τον τρύγο 2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Παρασκευάς Κορδοπάτης είναι οικονομολόγος. Από το 1997 έως σήμερα είναι ο γενικός διευθυντής της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), στην οποια προηγουμένως ήταν Διευθυντής Οικονομικών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

στον Ντίνο Στεργίδη

Οινοχοΐα και οινοχόοι υπό τις συνέπειες της πανδημίας και όχι μόνο, μέσα από το βλέμμα του Ανδρέα Ματθίδη, Προέδρου της ΠΕΝΟ, ο οποίος σχολιάζει την εσοδεία του 2019, το θέμα «εσοδεία» εν γένει, αλλά και το ελληνικό κρασί σήμερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Πανδώρα Χωκ είναι νέα οινοχόος, γεννημένη στην Αγγλία. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Μεγάλωσε στην Ελλάδα και στη συνέχεια επέστρεψε στη γενέτειρά της για «σπουδές», όπου έχασε το χρόνο της με τους καλύτερους δυνατούς τρόπους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Κώστας Προβατάς έχει σπουδάσει χημεία με κατεύθυνση τα τρόφιμα και ποτά. Το κρασί τον κέρδισε από την πρώτη επαγγελματική επαφή, το 2011.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW κατέχει τον τίτλο του Master of Wine, από την ηλικία των 32 ετών, όντας ο πρώτος Έλληνας που κατακτά τον τίτλο και ο πρώτος Master of Wine της Νότιας Ευρώπης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος είναι ο κύριος κριτικός εστιατορίων του Αθηνοράματος για περισσότερα από 25 χρόνια. Ταυτόχρονα είναι οινοκριτικός και δοκιμαστής αποσταγμάτων.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ραδιόφωνο, τηλεόραση, περιοδικά, εφημερίδες και διαδίκτυο καλύπτει η θητεία της Νίκης Μηταρέα στο χώρο της ενημέρωσης. Από τις Κοινωνικές Επιστήμες στη δημοσιογραφία και στις στήλες γεύσης και οίνου, στη μακρόχρονη πορεία της έχει συνεργαστεί με μεγάλο αριθμό μέσων κάθε μορφής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Μαρία Νέτσικα είναι χημικός-οινολόγος, δημοσιογράφος οίνου και συγγραφέας και δραστηριοποιείται σε ποικίλους τομείς του οινικού κλάδου. Με βαθιά γνώση και πρωτοποριακή προσέγγιση του αντικειμένου «κρασί και γαστρονομία», δημιούργησε την εταιρεία οινικής επικοινωνίας, προβολής και προώθησης Wine Plus.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Αργύρης Τσακίρης είναι σήμερα καθηγητής στο Τμήμα «Επιστημών Αμπέλου Οίνου και Ποτών» στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και ένας από τους πολυγραφέστερους έλληνες συγγραφείς βιβλίων οίνου, με τελευταίο το «Οινεμπόριο, ο κανόνας του παιχνιδιού και η στρατηγική της αράχνης».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Ζαν Πινάρ γεννήθηκε στη Γαλλία. To επίθετό του τον καταδίκασε να ασχοληθεί με το κρασί (πίνοντάς το, κυρίως) και γράφοντας ενίοτε για αυτό, όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες. Ζει στον αμπελώνα και τρέφεται με ζυμομύκητες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

στον Ντίνο Στεργίδη

Οι συνέπειες της κρίσης, η ex machina deus απόσταξη, η νέα εμπορική πραγματικότητα και η σημασία της εσοδείας ανεξαρτήτως της παρουσίας του κορωνοϊού, μέσα από το βλέμμα του Γιώργου Σκούρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αρχές δεκαετίας του 2010, μετά από σημαντική επαγγελματική διαδρομή στην οργάνωση διεθνών εκθέσεων και συνεδρίων, ο Δημήτρης Κούμανης αποφασίσε να εξελίξει το πάθος του για τη γεύση, «μικρόβιο» που κόλλησε ταξιδεύοντας σε τόπους μακρινούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

O Γιάννης Καρακάσης MW είναι ένας από τους 394 Μasters of Wine στον κόσμο.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ασχολείται με το κρασί 16 χρόνια, γράφει σε έντυπα και διαδίκτυο και είναι σύμβουλος γεύσης. Από το 2011 διευθύνει το project Food and Wine Experience και την εταιρεία Wine Style.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ