ΔΕΛΤΙΑ ΤΡΥΓΟΥ

Δελτίο Τρύγου - Κτήμα Παυλίδη Δράμα

  26/06/2020

Στο Κτήμα Παυλίδη ο τρύγος του 2019 ξεκίνησε στις 13 Αυγούστου, σε τυπικά για την περιοχή χρονικά πλαίσια, από τη λευκή ποικιλία Sauvignon blanc και ολοκληρώθηκε στις 2 Οκτωβρίου με την  ποικιλία Αγιωργίτικο.

Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας. Η χρονιά ξεκίνησε με καλές καιρικές συνθήκες, αλλά από την αρχή της Άνοιξης μέχρι και τα τέλη Ιουνίου οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν. Ο καιρός ήταν άστατος με υψηλές και συχνές βροχοπτώσεις.

Η χρονιά φαινόταν ότι θα είναι δύσκολη, αλλά οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν  κατά το κλείσιμο των σταφυλιών, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, και την περίοδο της ωρίμανσης μας επιτρέπουν να μιλήσουμε τελικά για μια πολύ καλή χρονιά.

Οι βροχές σταμάτησαν στα μέσα Ιουλίου, οπότε προσαρμόστηκαν και τα ποτίσματα, ώστε να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι συνθήκες κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης του σταφυλιού ήταν ιδανικές, χωρίς υψηλές θερμοκρασίες και με δροσερές νύχτες.

Η εσοδεία 2019 για το Κτήμα Παυλίδη είναι εξαιρετική με πλούσιο τανικό και φαινολικό δυναμικό για τις ερυθρές ποικιλίες και ωραίες οξύτητες και φρουτώδη αρώματα στις λευκές.