ΔΕΛΤΙΑ ΤΡΥΓΟΥ

Δελτίο τρύγου – Οινοποιία Κορωνιώτη Πανόραμα Άργους

  29/09/2020

Το Πανόραμα Άργους αποτελεί μια από τις πρωιμότερες περιοχές της Αργολίδας. Οι διαφοροποιήσεις στα κλιματολογικά δεδομένα από χρονιά σε χρονιά δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικές, αντιθέτως σημειώνεται μια σταθερότητα στο μεσοκλίμα, η οποία κατά κύριο λόγο οφείλεται στο ανάγλυφο που διαμορφώνουν τόσο ο ποταμός Ίναχος όσο και τα Αργολιδοαρκαδικά βουνά (Φαρμακάς, Αρτεμίσιο, Κτενιάς κ.α.).

Μετά τις αιφνιδιαστικές κλιματολογικές συνθήκες του 2018 και τον πρώιμο τρυγητό, επιστρέφουμε το 2019 με την ωρίμανση και την παραγωγή να κινείται σε φυσιολογικούς χρόνους και επίπεδα.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες την περίοδο του ληθάργου και οι χειμερινές βροχές εφοδίασαν τα πρέμνα με νερό για τις κρίσιμες περιόδους, ενώ οι ανοιξιάτικες δροσιές δημιούργησαν το προφίλ μιας σχετικά όψιμης χρονιάς. Η ξηρασία και οι φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες του καλοκαιριού εξασφάλισαν ένα υγιή τρύγο και μια πολύ καλή τεχνολογική ωρίμανση των σταφυλών, με το 2019 να αποδεικνύεται μια αξιόλογη χρονιά που μας έδωσε ισορροπημένα αρωματικά κρασιά με σώμα και δομή.

Οι λευκές ποικιλίες Malvasia και Ασύρτικο των ιδιόκτητων αμπελώνων της οινοποιίας τρυγήθηκαν τη δεύτερη και τρίτη βδομάδα του Αυγούστου.