ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η εσοδεία του 2019 στη Νεμέα - ΒΙΝΤΕΟ

  06/07/2020

Κείμενο: Ντίνος Στεργίδης | Βίντεο: Just Rec

Aν η Ελλάδα ήταν μία νορμάλ χώρα, η Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης «Νεμέα» (κοινώς: η ζώνη της Νεμέας), θα είχε σήμερα γύρω στα 250 οινοποιεία με 100 στρέμματα αμπέλι το καθένα, θα «κατέβαινε» στις διεθνείς εκθέσεις με δικό της περίπτερο και τα κρασιά της θα ήταν γνωστά σε όλη την υφήλιο. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ήταν ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός και στην περιοχή θα υπήρχαν δεκάδες ξενοδοχεία και εστιατόρια υψηλού επιπέδου.

Αντ’ αυτού έχουμε μία σεβαστού εμβαδού ζώνη 25.000 στρεμμάτων με περίπου 30 ιδιωτικά οινοποιεία, μόνο, εκ των οποίων ούτε τα μισά δεν είναι επισκέψιμα και έναν μεγάλο συνεταιρισμό ο οποίος πουλάει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του χύμα. Η μεγαλύτερη ποσότητα των οίνων «Νεμέα» χάνεται μέσα σε αναρίθμητα blends ερυθρών οίνων που παράγουν οινοποιοί σε όλη την Ελλάδα.

Εν ολίγοις, η περιοχή δεν έχει ακόμα δείξει όλες τις δυνατότητές της!

Η Νεμέα, με ενδιαφέρον φυσικό τοπίο, προσφέρεται για οινικές και μη εξερευνήσεις, με καλούς δρόμους και όμορφες διαδρομές που σχεδιάζονται εύκολα. Είναι ιδανική για επισκέψεις σε φιλόξενα οινοποιεία, όπου θα ανακαλύψετε πολύ ενδιαφέροντα κρασιά διαφορετικών προσεγγίσεων και συχνά μεγάλων στυλιστικών αποκλίσεων που δημιουργούν επιπρόσθετο ενδιαφέρον.

Τα περισσότερα κρασιά εσοδείας της 2019 είναι ακόμα στα βαρέλια, ωστόσο κάποια έχουν ήδη εμφιαλωθεί ή πρόκειται να εμφιαλωθούν σύντομα, ως οίνοι πιο πρώιμης κατανάλωσης που μπορούμε να χαρούμε από τώρα για το φρούτο και τη φρεσκάδα τους. Σε κάθε περίπτωση, η εσοδεία του 2019 ήταν και για τη Νεμέα μία ξεχωριστή χρονιά, με υψηλή φυσική οξύτητα, ευγενικές ταννίνες και μεγάλη φινέτσα που θα συνοδεύει τα κρασιά της για πολλά χρόνια ακόμα.