ΔΟΚΙΜΑΣΑ

του Αργύρη Καλλιανιώτη

Το ροζέ της Cellar (σιρά - γκρενάς) είναι ιδανικό για χρωματικό κόντραστ με τις διάφορες αποχρώσεις της θάλασσας, όπου κι αν τη βρεις (εδώ σε παραλία της Εύβοιας, που αν μη τι άλλο, το όνομά της θυμίζει ποικιλία αμπέλου στο... αρσενικό: Λημνιώνας Καρυστίας).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 του Αργύρη Καλλιανιώτη

Ανάμεσα στα έτσι κι αλλιώς λίγα κρασιά από γηγενείς ζύμες της Ελλάδας, σίγουρα τα σαρντονέ είναι ελάχιστα. Δύο από αυτά, ένα με βαρέλι και ένα φρέσκο (το περί ου ο… «Logos») παράγονται από τον οινολόγο – οινοποιό Χρήστο Ζαφειράκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

του Αργύρη Καλλιανιώτη

Δροσιστικό, λουλουδένιο και λεμονάτο, άκρως καλοκαιρινό, δείχνει εξ αρχής την ατσαλένια ραχοκοκαλιά του που διόλου δεν αστειεύεται. Αντίθετα, η οξύτητά του κόβει αζιμούθιο για πορεία μακρά και εγγυημένα βελτιούμενη στο χρόνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

του Ντίνου Στεργίδη

Ο τσαπουρνάκος είναι μία ποικιλία που ευδοκιμεί στον νομό Κοζάνης και θεωρείται συγγενής του καμπερνέ φραν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ