ΔΟΚΙΜΑΣΑ

του Ντίνου Στεργίδη

Τα καλύτερα βιονιέ στον κόσμο παράγονται σε απελπιστικά μικρές ποσότητες στη μικροσκοπική ζώνη ονομασίας προέλευσης Condrieu, στην Κοιλάδα του Ροδανού ποταμού. Είναι δεδομένο πως κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να αναπαραγάγει την ποιότητα ενός καλού Κοντριέ. Τα «δικά μας» πώς στέκονται, άραγε;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

του Αργύρη Καλλιανιώτη

Επιστροφή στα κλασικά με τις λευκές ποικιλίες-ορόσημο του διεθνή αμπελώνα, σοβινιόν μπλαν και σαρντονέ, να μην ξεχνιόμαστε. Η πρώτη με γνωστό και καθιερωμένο κρασί από το Κτήμα Χατζημιχάλη και η δεύτερη με νέο κρασί του Muses Estate.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

του Ντίνου Στεργίδη

Είναι γνωστή η ένδεια της ελληνικής οινοπαραγωγής σε ελαφριά κόκκινα κρασιά. Για αυτό ευθύνονται κυρίως οι έλληνες καταναλωτές. Στην πλειονότητά τους έχουν πολύ συγκεκριμένες προσδοκίες από τα κόκκινα κρασιά, που πρέπει καταρχάς να είναι «μπρούσκα» ―ό,τι κι αν αυτό σημαίνει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

του Αργύρη Καλλιανιώτη

Το ροζέ της Cellar (σιρά - γκρενάς) είναι ιδανικό για χρωματικό κόντραστ με τις διάφορες αποχρώσεις της θάλασσας, όπου κι αν τη βρεις (εδώ σε παραλία της Εύβοιας, που αν μη τι άλλο, το όνομά της θυμίζει ποικιλία αμπέλου στο... αρσενικό: Λημνιώνας Καρυστίας).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 του Αργύρη Καλλιανιώτη

Ανάμεσα στα έτσι κι αλλιώς λίγα κρασιά από γηγενείς ζύμες της Ελλάδας, σίγουρα τα σαρντονέ είναι ελάχιστα. Δύο από αυτά, ένα με βαρέλι και ένα φρέσκο (το περί ου ο… «Logos») παράγονται από τον οινολόγο – οινοποιό Χρήστο Ζαφειράκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

του Αργύρη Καλλιανιώτη

Δροσιστικό, λουλουδένιο και λεμονάτο, άκρως καλοκαιρινό, δείχνει εξ αρχής την ατσαλένια ραχοκοκαλιά του που διόλου δεν αστειεύεται. Αντίθετα, η οξύτητά του κόβει αζιμούθιο για πορεία μακρά και εγγυημένα βελτιούμενη στο χρόνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

του Ντίνου Στεργίδη

Ο τσαπουρνάκος είναι μία ποικιλία που ευδοκιμεί στον νομό Κοζάνης και θεωρείται συγγενής του καμπερνέ φραν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ