ΚΡΑΣΙΑ

14 ακόμα Rosé 2019 για… Grand Tasting

  31/07/2020

NetsikaRose_I.jpg

της Μαρίας Νέτσικα

 

Ροζέ από αγιωργίτικο και χαρμάνια του

 

 

Bee 2019, Κτήμα Παλυβού

Ζωηρόχρωμο ημιαφρώδες και ημίγλυκο ροζέ (50 g/l σακχάρων) που ταιριάζει απόλυτα με το καλοκαίρι. Όλο φρεσκάδα και φρούτο, επιδεικνύει την ιδιαίτερα ελκυστική φορεσιά του και αρωματική παλέτα φράουλας, ροδιού και φρούτων του δάσους.


4-6h Αγιωργίτικο 2019, Gaia Wines

Η σύντομη κρυοεκχύλιση (4 – 6 ώρες όπως λέει και η ονομασία του) προσφέρει ένα ελκυστικό ανοιχτόχρωμο ροζέ με μύτη αποξηραμένων λουλουδιών, που κορυφώνεται στο στόμα, διαθέτοντας φινέτσα, απόλυτη ισορροπία και τρομακτικό μάκρος (ΠΓΕ Πελοπόννησος).

 

Ροζέ Αγιωργίτικο 2019, Κτήμα Παπαϊωάννου

Μοντέρνο ροζέ από σταφύλια αμπελώνων βιολογικής καλλιέργειας της Νεμέας, έχει εφόδια το ορεκτικό χρώμα, το οξύ άρωμα, τη φρεσκάδα και τη δροσιστική οξύτητά του (ΠΓΕ Κορινθία).

 

Δρυόπη Rosé 2019, Κτήμα Δρυόπη

Σϋγχρονο ροζέ από σταφύλι αμπελώνων στο Κούτσι Νεμέας, με ορεκτικό χρώμα και ελκυστικό φρούτο. Εξίσου εκφραστικό είναι και το στόμα, το οποίο συνδυάζει όγκο και τραγανότητα σε ένα υπέροχο σύνολο (ΠΓΕ Πελοπόννησος).

 

Ορεινός Ήλιος 2019 Αγιωργίτικο, Κτήμα Seméli

Ακόμη ένα τριανταφυλλένιο ροζέ που κλεύει την καρδιά. Το καθαρό ποικιλιακό του άρωμα θυμίζει μαρμελάδα φράουλα και βατόμουρο. Βάλτε μια γουλιά στο στόμα σας και θα απολαύσετε τη φρεσκάδα και τον πλούτο του (ΠΓΕ Κορινθία).

 

Βυσσινόκηπος 2019, Κτήμα Παλυβού

Θαυμάστε τη ζωηρόχρωμη φορεσιά, αναζητήστε το γλυκό βύσσινο στη μύτη και ξεχαστείτε απολαμβάνοντας την πυκνότητα του στόματος. Το αγιωργίτικο, από ιδιόκτητους αμπελώνες στην Αρχαία Νεμέα, είναι καθόλα υπεύθυνο για την έντονη παρουσία αυτού του κρασιού (ΠΓΕ Πελοπόννησος).

 

Οινάνθη Ροζέ 2019, Γεώργιος Λαφαζάνης Οινοποιητική

Ακόμη ένα ανοιχτόχρωμο ροζέ με εκφραστικό άρωμα μικρών κόκκινων φρούτων. Ελαφρύ και ευχάριστο, με φοβερό μάκρος, γεμάτο φρέσκα και ξερά λουλούδια στην επίγευση (Ποικιλιακός Οίνος).

 

Τρεις Μάγισσες ροζέ 2019, Οινοποιείο Μπαραφάκα

Με 80% αγιωργίτικο, 10% Syrah και 10% μοσχοφίλερο έχουμε ένα ημιαφρώδες και ημίγλυκο ροζέ που εκμεταλλεύεσαι το φρούτο και των τριών ποικιλιών: τριαντάφυλλο, λουκούμι, κεράσι. Στο εξίσου ζωντανό στόμα, το σώμα είναι ελαφρύ, χυμώδες, το μάκρος υπέροχο και η γλυκύτητα διακριτική (Ποικιλιακός οίνος).

 

Peplo 2019, Κτήμα Σκούρα

Μαυροφίλερο 33%, αγιωργίτικο 33%, Syrah 33% (πιεστήριο χωρίς εκχύλιση για τα αγιωργίτικο και Syrah και μακρά εκχύλιση για το μαυροφίλερο. Η δεύτερη ροζέ ετικέτα του Γιώργου Σκούρα αναμειγνύει ποικιλίες και μεθόδους οινοποίησης, δίνοντας σύνθετο και πολύπλοκο ροζέ με μπουκέτο ποτ-πουρί, αρμονία και ατελείωτο μάκρος (ΠΓΕ Πελοπόννησος).

 

Gris De Nuit 2019, Κτήμα Τσέλεπου

Σε υψηλό επίπεδο το blanc de gris μοσχοφίλερο του Γιάννη Τσέλεπου, έχεο απαλή ροζ απόχρωση, τη σωστή ένταση του τυπικού λουλουδάτου ποικιλιακού αρώματος και τη συνήθη φρεσκάδα, που εντείνεται από τη φοβερή οξύτητα (ΠΓΕ Αρκαδία).


La Vie En Rose 2019, Κτήμα Παλυβού

Με κομψό σομόν φόρεμα και φρεσκάδα άγριου τριαντάφυλλου εμφανίζεται αυτό το παιχνιδιάρικο ροζέ που είναι γεμάτο λεμονάτη ζωντάνια. Τα σταφύλια προέρχονται από αμπελοτόπι συνεργατών του Κτήματος στην Τρίπολη. Με την προσωπική φροντίδα της νεαρής οινοποιού μετατρέπονται σε ένα ελαφρύ, μεταξένιο, όλο φρεσκάδα κρασί (ΠΓΕ Πελοπόννησος).

 

Lexis Gris 2019, Οινοποιείο Ζαχαριά

Η κρυοεκχύλιση του μοσχοφίλερου έδωσε ροζέ με ωραίο παλ φόρεμα και εκφραστικό άρωμα λουλουδιών, άχνης ζάχαρης και ροδόνερου. Φίνο, με ευπρόσδεκτη την επίθεση δροσιάς που το συνοδεύει από τη στιγμή που θα το βάλουμε στο στόμα έως το σβήσιμό του (ΠΓΕ Πελοπόννησος).

 

Σημείο Στίξης Ροζέ 2019, Boutari

Το μοσχοφίλερο συνδυάζεται με μια τζούρα Cabernet Sauvignon (5%) και το αποτέλεσμα είναι ένα ανοιχτόχρωμο, ημίξηρο ροζέ που γοητεύει με το μαρμελαδένιο άρωμα και την ελαφρότητά του (ΠΓΕ Πελοπόννησος).

 

Ανθοσμίας Ροζέ 2019, Οινοποιητική Μονεμβασιάς

Χαρμάνι μοσχοφίλερου, μαλαγουζιάς, αγιωργίτικου (50% - 40% - 10%), με ροδίζον χρώμα και μύτη που συνδυάζει άχνη ζάχαρη, λουκούμι, ροδόνερο και αγριολούλουδα. Ημίγλυκο κρασί που συνδέει τη γλυκύτητα με τη νοστιμιά (ΠΓΕ Πελοπόννησος).

 

Αναδημοσίευση από το www.wineplus.gr