ΚΡΑΣΙΑ

του Στέφανου Κόγια DipWSET

Το ανάγλυφο της αμπελουργικής ζώνης της Χαλκιδικής είναι εξαιρετικά πλούσιο. Ο αμπελώνας ξεκινά δίπλα στη θάλασσα, σκαρφαλώνει στα 750 μέτρα και φιλοξενεί πολλές ποικιλίες και οινοποιεία πλάι σε λίμνες και δάση. Το 2019, αν και η παραγωγή μειώθηκε, η ποιότητα των κρασιών απογειώθηκε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Του Θέμου Νικολετόπουλου

Να αγοράζουν κρασιά απ’ ευθείας από τα οινοποιεία προτρέπει ο Θέμος Νικολετόπουλος τους Αθηναίους, συνδυάζοντας το τερπνό (όμορφες βόλτες) μετά του ωφελίμου (χαμηλότερες τιμές). Το οδοιπορικό στην Αττική ντύνεται, έτσι, με οινικές προτάσεις σαββατιανών εσοδείας 2019 και έπεται συνέχεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Του Σίμου Γεωργόπουλου

Με τον Cοvid-19 προ των πυλών της εξόδου και το καλοκαίρι προ των πυλών της εισόδου, τα δροσιστικά, χαμηλόβαθμα, αρωματικά λευκά κρασιά έχουν (εντός ή εκτός σπιτιού!) την τιμητική τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ