ΚΡΑΣΙΑ

της Μαρίας Νέτσικα

Τα ροζέ 2019 από ξινόμαυρο και χαρμάνια του που δοκιμάστηκαν υπό αυστηρά μέτρα ασφάλειας στη 2ndRosé@Thessaloniki, την πρώτη εκδήλωση του είδους της κατόπιν καραντίνας για καταναλωτές και επαγγελματίες (διοργάνωση Wine Plus), παρουσιάζει η οινολόγος Μαρία Νέτσικα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

του Ζαν Πινάρ

Η καλλιέργεια του ασύρτικου, αλλά και τα κρασιά που προκύπτουν από αυτό, διαφέρουν δραματικά εκτός νήσου Σαντορίνης. Ωστόσο, τα ασύρτικα της ηπειρωτικής Ελλάδας και άλλων νησιών είναι ενδιαφέροντα και αρκούντως διαφορετικά και μεταξύ τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

του Θέμου Νικολετόπουλου

Έξι ροζέ κρασιά Αττικής προτείνει ο Θέμος Νικολετόπουλος, ολοκληρώνοντας το οδοιπορικό του σε αυτήν την αμπελουργική ζώνη, υπ’ ατμόν για άλλη, πάντα με όχημα την εσοδεία 2019. Ας ανακαλύψουμε για ποια καλοκαιρινά ροζέ μιλάει και με τι φαγητά τα ταιριάζει.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

του Στέφανου Κόγια DipWSET

Το ανάγλυφο της αμπελουργικής ζώνης της Χαλκιδικής είναι εξαιρετικά πλούσιο. Ο αμπελώνας ξεκινά δίπλα στη θάλασσα, σκαρφαλώνει στα 750 μέτρα και φιλοξενεί πολλές ποικιλίες και οινοποιεία πλάι σε λίμνες και δάση. Το 2019, αν και η παραγωγή μειώθηκε, η ποιότητα των κρασιών απογειώθηκε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Του Θέμου Νικολετόπουλου

Να αγοράζουν κρασιά απ’ ευθείας από τα οινοποιεία προτρέπει ο Θέμος Νικολετόπουλος τους Αθηναίους, συνδυάζοντας το τερπνό (όμορφες βόλτες) μετά του ωφελίμου (χαμηλότερες τιμές). Το οδοιπορικό στην Αττική ντύνεται, έτσι, με οινικές προτάσεις σαββατιανών εσοδείας 2019 και έπεται συνέχεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Του Σίμου Γεωργόπουλου

Με τον Cοvid-19 προ των πυλών της εξόδου και το καλοκαίρι προ των πυλών της εισόδου, τα δροσιστικά, χαμηλόβαθμα, αρωματικά λευκά κρασιά έχουν (εντός ή εκτός σπιτιού!) την τιμητική τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ