ΟΙΝΟΠΟΙΟΙ

Η πρώτη δημόσια παρουσίαση των κρασιών του La Tour Melas έγινε μόλις πριν από οκτώ χρόνια, στο Οινόραμα του 2012. Εν τω μεταξύ, τα κρασιά του απέκτησαν πρωτόγνωρη δημοφιλία, με το ερυθρό μάλιστα να γίνεται cult wine. Ο οινοποιός Κύρος Μελάς εξηγεί πώς δημιούργησε τον αμπελώνα και πώς το κτήμα έγινε επισκέψιμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Μαρία Μαλτέζου υποδέχεται στη Στροφιλιά τρεις ακόμα οινοποιούς της Αττικής γης: την Ρωξάνη Μάτσα, την Άννα Κοκοτού και την Αναστασία Φράγκου. Δοκιμάζουν η μία το κρασί της άλλης και συζητούν με το δημοσιογράφο οίνου Ντίνο Στεργίδη αυθόρμητα και απολαυστικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από τους πλέον αρμόδιους να μιλήσουν για την εσοδεία 2019 στη Μαντίνεια είναι οι οινολόγοι του οινοποιείου Γιάννη Τσέλεπου, που όχι μόνο παράγει πέντε κρασιά με βάση το μοσχοφίλερο αλλά συνεχώς πειραματίζεται με αυτό σε όλες τις πιθανές εκφάνσεις του. «Μεγαλείο» χαρακτηρίζει το 2019 ο Άρης Τσέλεπος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Γιώργος Παλυβός, γέννημα θρέμμα της Νεμέας και από τους πιο γνωστούς αμπελουργούς-οινοποιούς της περιοχής αυτής. Στο βίντεο αυτό, με εντυπωσιακές πανοραμικές εικόνες του αμπελώνα της Αρχαίας Νεμέας, ο κ. Παλυβός δηλώνει ενθουσιασμένος τόσο με τα λευκά όσο και με τα κόκκινα κρασιά του 2019.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ψηλά στα Καλάβρυτα βρίσκεται ένα από τους ομορφότερους αμπελώνες της Ελλάδας, το Μέγα Σπήλαιο. Το τερουάρ του δίνει κρασιά με πολυπλοκότητα και φινέτσα. Πώς και γιατί εξηγεί ο οινολόγος της Cavino, Στέλιος Τσίρης. «Το 2019 και το 2017 ήταν οι καλύτερες χρονιές της πορείας μου», λέει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πιστός θεματοφύλακας του μοσχοφίλερου, το Οινοποιείο Μορόπουλου παράγει κρασιά μόνο από αυτό. Τα αδέλφια Κώστας και Γεωργία Μορόπουλου εκτιμούν πως ο τρύγος του 2019 ήταν στην περιοχή τους ένας από τους καλύτερους, γιατί έδωσε πολλές επιλογές και άψογο φρούτο. Δείτε στο βίντεο ποια είναι τα κρασιά, οι επιδιώξεις και οι στόχοι τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο οινολόγος Δημήτρης Κανελλακόπουλος, αντιπρόσωπος της 5ης γενιάς του οικογενειακού οινοποιείου, μάς ξεναγεί στο περίφημο Κτήμα Μερκούρη στο Κορακοχώρι Ηλείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τη σπανιότητα της εσοδείας 2019 για τη Νεμέα περιγράφει ο Δημήτρης Σκούρας. Εξηγεί δε πότε αντιλήφθηκε την ένταση χρώματος και φρούτου, αλλά και τη φινέτσα των κρασιών της, που αναμένονται με μεγάλο δυναμικό παλαίωσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αν τα κρασιά του 2019 έχουν ανάλογη αρμονία με αυτήν της παρουσίας των αδελφών Παρπαρούση μέσα στα αμπέλια τους (βίντεο), τότε είναι σίγουρα μεγάλη χρονιά, όπως ακριβώς τη χαρακτηρίζουν και αυτές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Μια καλή χρονιά». Αυτό ήταν το 2019 για τον Γιάννη Παρασκευόπουλο, μιλώντας συνολικά για τη ζώνη της Νεμέας. Δείτε και ακούστε τον να τη συγκρίνει με άλλες εσοδείες και να εξηγεί τον τρόπο που φτάνει στα συμπεράσματά του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Φαινόταν, ήδη, από το χειμώνα», λέει η οινολόγος Θεοδώρα Ρούβαλη, κόρη του Άγγελου Ρούβαλη, για την εξαιρετική εσοδεία 2019 στην Αιγιάλεια. Βλέποντας το βίντεο θα μάθετε τι συνέβη στην περιοχή μέχρι και την κρίσιμη στιγμή του τρύγου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

O Χρήστος Αϊβαλής ξαναζεί την εσοδεία του 2019 στη Νεμέα, με την αγωνία, τις ελπίδες και τη λύτρωση, που ήρθε τελικά με το πέρας του τρύγου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η εσοδεία του 2019 στα Μεσόγεια ήταν τόσο καλή που, από τις πρώτες κιόλας μέρες του τρύγου, εξασφάλισε στην Οινοποιία Νικολού τα σταφύλια που ήθελε για να κάνει την αφρώδη ρετσίνα Botanic, προϊδεάζοντας μάλιστα τον οινοποιό για την υψηλή ποιότητα που θα ακολουθούσε για τα υπόλοιπα κρασιά του. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα 100 χρόνια της Οινοποιίας Παπαγιαννάκου συμπίπτουν με το λανσάρισμα της εσοδείας του 2019, δίνοντας στον Βασίλη Παπαγιαννάκο ένα λόγο παραπάνω να δημιουργήσει ένα επετειακό κρασί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την εσοδεία 2019 θα τη θυμόμαστε ως μία από τις καλύτερες για το σαββατιανό Μεσογείων. Ο Σταμάτης Μυλωνάς εξηγεί γιατί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ